Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски отново поиска създаването на специален трибунал за престъпленията на Русия в Украйна


Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога още веднъж изиска основаването допустимо най-бързо на специфичен арбитражен съд, в който да бъдат съдени закононарушенията на Русия, осъществени в Украйна. Този апел той насочи във връзка присъждането на премията на Европейския парламент за независимост на мисълта " Сахаров ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8574
" Ние не можем да чакаме края на войната, с цел да надигнем пред съда тези, които са провокирали тази война. Ние би трябвало също по този начин да предотвратим повтарянето на сходна експанзия ", съобщи Зеленски, който приказва посредством видеоконферентна връзка пред Европейския парламент, където през днешния ден се състоя церемонията по отсъждане на оценката. По-рано през годината Екологичен потенциал присъди оценката на украинския народ.

Думите на Зеленски пристигнаха малко откакто представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не се разисква никакво помирение по Коледа или Нова година, напомня Франс прес.

Пред Екологичен потенциал Зеленски настоя да се конкретизира допустимо най-бързо основаването на интернационален арбитражен съд. " Този арбитражен съд би трябвало да бъде основан и би трябвало да стартира да работи доста скоро ", акцентира Зеленски и бе приветстван от евродепутатите, които резервираха и минута безмълвие в памет на украинските жертви на спора.

В края на ноември Европейската комисия предложи да се работи по основаването на сходен специфичен арбитражен съд. За него на няколко пъти настоя Зеленски, само че също и балтийските страни.

А през днешния ден на церемонията в Екологичен потенциал участваха през днешния ден Иван Фьодоров, кметът на южния украински град Мелитопол, който бе окупиран от руснаците, Юлия Пайевска, основателка на лекарското поделение за евакуация на потърпевши от войната хора " Ангелите на Тайра " и Олександра Матвичук, ръководителка на Центъра за цивилен свободи, който тази година е един от лауреатите на Нобеловата премия за мир.

Наградата " Сахаров " за независимост на мисълта възнаграждава всяка година напъните на хора и организации, защитаващи правата на хората и гражданските свободи. Към премията има и сума от 50 000 евро. На няколко пъти тези, които са я спечелили, след това са получили и Нобеловата премия за мир. Такъв е казусът с конгоанския гинеколог Денис Муквеге, язидката Надя Мурад, пакистанката Малала Юсафзаи или с Нелсън Мандела, който бе и първият лауреат на премията " Сахаров ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР